Druivensoorten in Nederland feature image 01

Druiven

Er zijn veel verschillende soorten druiven. Er wordt maar een aantal gebruikt voor de Nederlandse wijnen, omdat deze hier het beste groeien. Bij Noord-Hollandse Wijnboeren lees je alles over de druiven die in Nederland worden geteeld voor de beste Nederlandse wijnen. Ben je bijvoorbeeld al bekend met de Johanniter druif?

Johanniter

Zoals meerdere hybride druivensoorten zag de Johanniter het levenslicht in het...

Pinot Noir

De pinot noir is een blauwe druivensoort. Dit is een van de oudste druivenrassen.

Rondo

De Rondo is een blauw druivenras. Deze druiven zijn geschikt om wijn...

Solaris

De Solaris is een druif die in de wat koelere wijnstreken de laatste jaren steeds vaker voorkomt.

Souvignier Gris

De Souvignier Gris is een rode druif met een nog niet al te lange geschiedenis.

Wijnweetje

Wist je dat witte wijn van zowel witte als blauwe druiven wordt gemaakt? De blauwe schil wordt verwijderd voordat de druiven in het vergisting proces gaan. Hierdoor krijgt de wijn een witte kleur.

Onze

Wijntips

“Het is pas crisis als de wijn op is”

Iedereen is wel bekend met de populaire wijnstreken in het buitenland. Wat niet veel mensen weten, is dat er in Nederland ook een hele business is in het produceren van heerlijke wijnen. In Nederland wordt er behoorlijk wat mooie wijnen gemaakt en dit niveau stijgt elk jaar weer. Wist je bijvoorbeeld dat er steeds meer Nederlandse Wijngaarden bij komen? In de afgelopen vijf jaar is het aantal bijna verdubbeld.

Vaak zijn de wijnen van Nederlandse bodem gewoon te verkrijgen bij supermarkten en wijnspeciaalzaken. Wil je weten welke wijnen je zeker eens moet proberen? Dan ben je bij Noord-Hollandse Wijnboeren op het juiste adres. Op onze website staan verschillende leuke artikelen die je helpen bij het vinden van de perfecte Nederlandse wijn. Lees snel verder en leer meer over wat je kunt doen op de wijngaarden in Noord-Holland en nog veel meer.

Zoete wijnen: Hoe worden ze gemaakt en waar passen ze bij?

Wijnproeverijen bij Nederlandse wijnboeren

Kom meer te weten over een opkomende trend in Nederland. Namelijk: wijnproeverijen bij Nederlandse wijnboeren.

Wijngaarden in Nederland

Kom meer te weten over de geschiedenis, de huidige situatie en belangrijke wijngaarden in Nederland. Hoe? Ontdek het in dit artikel.

Welke Nederlandse wijnen passen bij welk gerecht?

Ontdek hier welke Nederlandse wijnen goed samengaan met bijpassende gerechten.